APELACIONI sud u Beogradu potvrdio je treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, koji se tereti da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu Marjanović na nasipu Crvenka u Borči. Ovom odlukom optužnica je posle nekoliko neuspelih pokušaja postala pravosnažna, a suđenje se očekuje na jesen.

Sud je prethodno odbio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu od 30. aprila kojim je Zoran optužen za teško ubistvo.

– Za mene je ovo očekivano – kaže, za „Novosti“, advokat Stefan Jokić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića. – Predstojeće suđenje će široj javnosti pokazati koliko su slabi dokazi protiv mog klijenta i koliko je cela optužnica zasnovana na insinuacijama i da nema ikakvih materijalnih tragova. Biće to prilika da svi vide da je Zoran nevin i da je ceo slučaj vođen u pogrešnom smeru od samog početka. Mi imamo dokaze da nije kriv, a tužilac nema dokaze da je Zoran Marjanović počinio taj zločin.

Apelacioni sud je svoju odluku obrazložio time da „dokazi prikupljeni u pretkrivičnom i istražnom postupku po svom kvalitetu daju dovoljnu osnovu za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv za krivično delo za koje je optužen“. Isti sud je prošle godine ukinuo drugu optužnicu protiv Marjanovića i naložio dopunu istrage.

Za krivično delo koje se na teret stavlja Marjanoviću, zaprećena je kazna do 40 godina robije. U vreme zločina, prema optužnici, u blizini mesta ubistva bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene. Devojčica je u to vreme imala pet godina. Nedavno je Zoranu Marjanoviću vraćeno starateljstvo nad malom Janom, koje mu je bilo oduzeto posle pronalaska tela njene majke.

Marjanović se od 12. juna prošle godine brani sa slobode, posle odluke Apelacionog suda da mu se ukine pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od nestanka i pronalaska tela ubijene žene.

Zoran Marjanović je sve vreme tvrdio da nije kriv i da nije ubio suprugu. Alibi mu je dala i ćerka, koja je ispitana pred tužiocem i koja je ispričala da se on nije odvajao od nje.


PROČITAJTE JOŠ: 
Jelena usmrćena sa osam udaraca

OSAM UDARACA TUPIM PREDMETOM

PREMA optužnici, 2. aprila 2016. godine Zoran Marjanović je sa suprugom Jelenom i ćerkom Janom krenuo na nasip Crvenka u Borči. U jednom trenutku mlada žena se odvojila od porodice i počela da trči. Njen nestanak prijavljen je iste večeri, a telo pronađeno sutradan u kanalu pored nasipa.

Utvrđeno je da je usmrćena sa osam udaraca tupim predmetom, kao i da je u zločinu korišćen i oštar predmet. Oružja nisu pronađena, a u optužnici se ne pominje ni motiv teškog ubistva.